Fjällglimtens kennel - Bearded Collie

Alla inlägg under juni 2008

Av Camilla Karlsson - 7 juni 2008 21:53

Så går det nog att sammanfatta Amandas känsla inför att rida. Då gårdagens ridning uteblev frågade hon på hemvägen om hon inte kunde åka till Elin och rida istället, och visst fick vi det. Så på förmiddagen idag var det dags, trodde jag ja, väl där och hästen stod färdig, blev fröken blyg och någon ridtur blev det då rakt inte... Men hemma hos farfar berättade hon att hon suttit "fåtölj" på hästen, ja, det kanske var en bråkdel av en sekund...


Men TACK i allafall Anna-Karin,Stefan och Elin för att vi fick komma, och jag tror att vi  kommer och gör fler försök!


Njut av den sköna kvällen! Det vankas visst kyligare luft, nu när vi börjar vänja oss.

//Camilla


Som ni förstår är det Elin som sitter på hästen, Jerry, nedan.

Av Camilla Karlsson - 7 juni 2008 08:07

Så fort Isobel får chansen gör hon det, och fort går det. Nu har även Flava tagit saken i egna händer. Nu på morgonen sprang hon ner så fint till vattnet och vips upp igen.

Visst bor vi vackert vid älven, men i bland lite väl lättillgänglig för hundarna. För de gillar att bada och jag tycker inte alltid att det är fullt lika roligt - även om det ser skönt och svalkande ut...


//Camilla

Av Camilla Karlsson - 6 juni 2008 21:09

Ja, den blev hur mysig som helst! Självklart gör det underbara vädret sitt, och strax efter 12 for vi till Hölje. Där utlovades ponnyridning och Amanda & Sara såg fram emot det. Just det uteblev, men det fanns mycket annat att pyssla med. Femkamp, tipsrunda, fika och korv och glass. Smådjur, som gäss, kaniner och olika sorters höns att titta på.

Jag tyckte det var mest spännande att se rallylydnad! Det är något helt nytt för mig och var inte alls som jag trodde. Här gäller ingen precission som i den gamla vanliga lydnaden utan lite av en blandning av  freestyle, lydnad, agility, handling. 2012 ska sporten tydligen bli officiell och klasserna är utstakade. Jag kunde förståds inte låta bli att fråga instruktören som fanns med gruppen som hade uppvisning. Och det där med rally, var egentligen mer som "karta & kompass" än att det skulle gå undan, om jag har fattat det hela rätt ( Hur är det Linda J ???) De verkade ha kul och det är ekipaget som bedöms, inte bara hunden - så dubbelkommandon är också tillåtna.


Innan vi for hem var det dags för dragning på tipsrundan och Sara vann en biljett till Storsjöbadet, när det öppnar efter stor renovering - Grattis Sara!


Vår goda och grillade middag skulle förstås avnjutas utomhus - nog så viktigt en nationaldag - vi började med att flytta bordet till skuggan, där blev det lagomt varmt, så vi skulle kunna sitta och njuta av vår måltid. Men icke, vi fick gott om sällskap. Knott och mygg! Behöver jag säga mer... Vi provade tillslut att sitta vid utemöbeln närmare vattnet i hopp om att vinden skulle fläkta bort dem... Ja ja det var gott och det var snabbt överstökat. Amanda slocknade nyss i soffan, tror nästan att vi skulle kunna göra detsamma.


Nu är jag nyfiken på hur det har gått för Lotta i dag på älghägns-invigningen. (www.mountainmoose.se)


Go´kväll!

//Camilla

Ett par bilder från idag:

Av Camilla Karlsson - 5 juni 2008 11:29

Igår lovade jag Amanda frukost ute - och så blev det. Jag tror knappt att det finns något bättre! Indalsälven, bakom huset är spegelblank idag. Vackert så det förslår!

 Men smått splittard, har jag försökt hålla mig inomhus, dels för att skriva ett reportage och nu måste dammsugaren fram också...

 Men om jag skyndar lite till, så blir det en lunch ute också innan jobbet väntar.  Skönt med en ledig dag i morgon! Då ska vi hitta på nå´t kul!


Må gott!
// Camilla

Av Camilla Karlsson - 4 juni 2008 18:31

Flava var också med på helgens äventyr:


Av Camilla Karlsson - 4 juni 2008 18:22

Åhh, det var riktigt skönt att gå in en sväng, men jag klagar inte, tro nu inte det. Efter grillat ( ja, lite väl grillat, nästan svarta, faktiskt svarta - för det gick himmelens fort) och Carolas supergoda "gratäng" med squach, körsbärstomater, fetaostsmulor och grädde,timjan,  har jag sått gräsfrön.  Och det betyder att man måste kratta över jord i den väl förberedda nyvattnade marken- tungt och mycket varmt. Men det blir förhoppningsvis ett bra resultat!


På jobbet har jag haft en projektdag - vi fem i gruppen passade på att gå ut på stan och äta lunch. Tingshuset var en ny bakantskap för flera av oss - och vilken överaskning! Fantastiskt god kycklingsallad blev det för min del och de andra var minst lika nöjda med sina sallader.


//Camilla





Av Camilla Karlsson - 4 juni 2008 07:55

Kan ändå börja precis hur som helst. Trots att jag inte började förrän klockan 08 idag och vi fick sovmorgon, blev uppvaknandet för lilla fröken Amanda inte som hon tänkt sig - eller som man säger - vaknade på fel sida... Sån´t kan stressa  vilken mamma som helst. Alla som känner Amanda vet att hon bestitter en stor portion egen vilja, och även vet vilka kläder hon ska sätta på sig... Nåväl jag fick tillslut på henne tunika och tunna leggins som hon toppar med en riktigt tjock och gosigt varm kofta a´la vinter!


Det blir en härlig dag! Njut ute ni som kan!

// Camilla

Av Camilla Karlsson - 3 juni 2008 23:15

Oj, vad den här dagen tog slut snabbt. Det blev ytterligare en underbar kväll och innan jag visste ordet av så var klockan elva och mitt blomvattnande fick avslutas.  Men det gäller att njuta av desssa kvällar!


Amanda och jag har varit till Bokbussen. Det är något som hon verkligen väntar på varje månad och nu lånade vi extra många eftersom den gör sommaruppehåll. Till och med jag lånade några ljudböcker - tanken var och är att jag som ska åka bil själv några resor i sommar kan ha dem som sällskap.


Nu väntar John Blund!
//Camilla

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fjällglimtens Bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards