Direktlänk till inlägg 27 december 2008
Det här gjorde vi som dessert härom kvällen, syrlig och god. Passade utmärkt så här i jultider.
Lingonmousse
Bild lånad från www.recept.nu
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
100 g lingon
100 g socker
1 dl flytande grädde
3 dl vispad grädde
2 blad gelatin
1. Blötlägg gelatinet i vatten cirka 5-10 minuter.
2. Smält ihop lingon, socker och flytande grädde i en kastrull på spisen. Vispa resten av grädden.
3. Krama ur gelantinbladet och blanda det med gräddkoket. Rör sedan försiktigt ner blandningen i den vispade grädden.
4. Häll upp moussen i formar och låt stelna i kylen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|