Fjällglimtens kennel - Bearded Collie

Alla inlägg under april 2009

Av Camilla Karlsson - 2 april 2009 23:11

Saxat ur Hundsport special:


 Här är några av Betty Penn-Bull, Kennelgarth skotska terriers, visdomsord!

1. Tänk på att hundar är levande varelser med sinnen, behov och känslor och att deras välbefinnande, hälsa och glädje är ditt ansvar. Det måste vara det du tänker på först och är betydligt viktigare än andra faktorer såsom ära, berömmelse eller annan materiell upphöjelse.

2. Ingen är tvingad att hålla sig med djur, så se till att du gör det av rätt anledning. Det är både ett privilegium och ett åtagande, men det ger också mycket tillbaka.

3. Ha trevligt med dina hundar och gläd dig åt hur fantastiskt det är att kunna dela ditt liv med sådana fascinerande djur.

4. Försök att bemöda dig om att följa alla skrivna och oskrivna lagar om god hundhållning så att varken du eller dina hundar vanärar sporten.

5. Sätt värde på andra människors bidrag till hundsporten, vare sig de är uppfödare, utställare, domare, journalister eller rätt och slätt hundägare eller folk som tycker om hundar. Tillsammans bildar de en grupp som du också tillhör.

6. Uppfödare, utställare och domare är de som vakar över den utvalda hundrasen.De bör tillsammans sträva efter att ta tillvara rasens intressen på alla möjliga sätt och även försöka säkra att rasens ursprungliga särdrag behålls.


Det är många bra tänkespråk, men jag kan inte skriva dem alla... Vi tar ett till:


20. Tro på dig själv. Lyssna på experterna, men var också självständig och fatta dina egna beslut. Var optimistisk och se framåt, men var också realistisk. Mirakel inträffar sällan och framgång beror oftast på förmåga, uthållighet, vilja och hårt arbete.


Avslutningsvis skriver hon: Hoppas du kommer att finna glädje och ett visst mått av förverkligande bland hundar och hundfolk, men det kommer att ge dig en ännu större känsla av belåtenhet om också du bidrar på något sätt för att föra hundsporten framåt!

Av Camilla Karlsson - 2 april 2009 09:33

 Ny trevlig tidning, som jag köpte igår!!!

// Camilla

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fjällglimtens Bloggästbok


Ovido - Quiz & Flashcards