Fjällglimtens kennel - Bearded Collie

Alla inlägg under februari 2009

Av Camilla Karlsson - 23 februari 2009 16:03

Grattis Mats på födelsedagen!!!


Hälsningar Camilla  Niklas och Amanda

Av Camilla Karlsson - 23 februari 2009 11:11

JHKK finns mer att läsa från helgens tävling


// Camilla

Av Camilla Karlsson - 23 februari 2009 11:04

MASSOR MED GRATTISKRAMAR TILL AGNES SOM BLIR 3 ÅR IDAG!


HIP HIPP HURRA! GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDA´!!!!!!


ÖNSKAR AMANDA CAMILLA OCH NIKLAS


Av Camilla Karlsson - 23 februari 2009 10:45

Här är Republikens Hund vinnarna!

Inger Janssons vinstrika bostonterrier blev vinnare för andra året irad! Int Norduch SV-07 ESTJV-05 ESTV-05 NORDV-06 WW-08 Lillfjällets Prince Rodi

och min Such Fjällglimtens Hot Mango Chutney, som vinnare i Veteranen för året!

Av Camilla Karlsson - 23 februari 2009 10:28

Publicerad 23 februari 2009 Valter är närmast i bild, bredvid sitter Edvard och väntar på sin tur. Edvard är tio år och ställer upp i veteranklassen. ”Pudel är inte en hund, de är mer personliga. De är lättsamma att ha, de kan lika gärna var ute en hel dag som att ligga inne i soffan. Det som tar tid är pälsen. De hårar inte”, berättar matte Julia Magnusson.  Foto: Henrik Flygare

Valter är närmast i bild, bredvid sitter Edvard och väntar på sin tur. Edvard är tio år och ställer upp i veteranklassen. ”Pudel är inte en hund, de är mer personliga. De är lättsamma att ha, de kan lika gärna var ute en hel dag som att ligga inne i soffan. Det som tar tid är pälsen. De hårar inte”, berättar matte Julia Magnusson. Foto: Henrik Flygare Foto: Henrik Flygare

Herrans hundliv på Furuparken

Ope LT På lördagen konkurrerade stora, små, lurviga och korthårliga hundar i olika raser mot varandra tävlingen Republikens hund och Veteranen för året.

RelateratArtikelbilder Dvärgschnauzern Holly tränas av Annelie Ridderlind inför framträdandet på scenen där domaren ska göra sitt val mellan henne och ytterligare en hund. Hunden ska själv ställa sig med vikt på alla fyra ben när den visar upp sig, berättar Susanne Lexelius, som äger Holly. Foto: Henrik Flygare

Dvärgschnauzern Holly tränas av Annelie Ridderlind inför framträdandet på scenen där domaren ska göra sitt val mellan henne och ytterligare en hund. Hunden ska själv ställa sig med vikt på alla fyra ben när den visar upp sig, berättar Susanne Lexelius, som äger Holly. Foto: Henrik FlygareFoto: Henrik Flygare

Lusen blir lite generad över uppmärksamheten när LT:s fotograf ska fånga henne på bild. Hon slår sig ned under bordet. Sofia Rylander håller i kopplet.

Lusen blir lite generad över uppmärksamheten när LT:s fotograf ska fånga henne på bild. Hon slår sig ned under bordet. Sofia Rylander håller i kopplet.Foto: Henrik Flygare

Sammanlagt 44 hundar deltog i tävlingen om Republikens hund, och åtta hundar var med och tävlade om titeln Veteranen för året.

För att kvalificeras till länstävlingen krävs att hunden meriterats på en officiell utställning under året som gått, 2008. Som veteran räknas hundar som är över åtta år gamla.

Valter och Edvard, två stolta, vita och stora pudlar satt och spanade över hundarna och människorna inne i Furuparkens lokaler i väntan på sin tur.

– Valter blev svensk och norsk utställningschampion i år, berättar ägare Julia Magnusson, från Ope.

En bit bort sitter Lusen under ett bord.

– Lusen är en galgo, en spansk vinthund. Hon är den enda av den rasen i länet. Hennes föräldrar är de första som togs in till Sverige, 1995, säger Anna Jonsson, ägare.

De tävlande hundarna får gå upp två och två och domare Arne Forss ska bestämma vem som går vidare.

Så fortsätter tävlingen till det är tre hundar kvar. Och utav dem koras vinnaren i Republikens hund. Det går till likadant i tävlingen om vem som blir årets veteran.

– Det här en rolig grej för oss i klubben. Hundutställningar går ju inte till så att olika raser tävlar mot varandra i vanliga fall, säger Kerstin Henriksson, som är ordförande i länets kennelklubb.

Tävlingen anordnas av Jämtland-Härjedalens Kennelklubb och hela lördagskvällen var vigd åt arrangemanget, från klockan 16.30 på eftermiddagen. Vid 19-tiden var det gemensam middag för alla hundägare och gäster.

Vinnare i Republikens hund blev bostonterriern Lillfjällets Prince Rodi, som ägs av Inger Emanuelsdotter Jansson, Östersund.

Bearded collien Fjällglimtens hot mango chutney, blev Veteranen för året. Hunden ägs av Camilla Karlsson, Lit.

Foto Ulrica Dahlqvist ulrica.dahlqvist@ltz.se

Av Camilla Karlsson - 22 februari 2009 19:24

Amanda och Flava, Farmarens Flava Jemtlandica.

Flava var fantastiskt duktig och showade! Första heatet vann hon över en pomeranian, men i andra heatet blev hon utslagen av dvärgschnauzern. Domaren Arne Foss gav henne fantastiska lovord!

Av Camilla Karlsson - 22 februari 2009 19:20

Sara, Amanda & Selma på Republikens Hund

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fjällglimtens Bloggästbok


Skapa flashcards