Alla inlägg under december 2008
Helg - och ledig, så skönt!
Veckan har varit rätt tuff på jobbet, så det känns riktigt skönt med en helg hemma.
Självklart ska jag följa utställningen på håll.
Mitt på dagen i morgon ska vi träffa tomten - det blir spännande!!! Önskelistan ska med!
Go´natt!
//Camilla
I morgon håller vi tummarna för Linneá & Mathilda när finalen, SM i juniorhandling avgörs på HUND 2008!
Lycka till tjejer!!!
// Camilla & Amanda
Att baka kakor till jul är inte riktigt min grej. Bröd däremot tycker jag är både roligt och framförallt gott.I boken Vinterns goda ting, skriven av Anna & Fanny Bergenström finns detta recept:
Julbröd från förr
0.5 pkt (25 g) jäst
1 msk salt
1 dl mörk sirap
1 flaska (33 cl) porter eller mörkt julöl
2 dl vatten
1 dl olja (inte olivolja)
1 l rågsikt
1 msk stött pomeransskal
1 msk stött fänkål
0.5 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
4 dl vetemjöl
1 dl russin
(kaffe att pensla med)
1. Smula ner jästen i en degbunke. Strö över salt och lägg i sirapen. Häll på porter eller öl och rör om. Låt stå i ca 5 minuter.
2. Häll i vatten, olja, rågsikt och kryddor. Blanda ihop degen och arbeta sist in vetemjölet samt russin. Knåda degen väl och lägg den att jäsa i den urdiskade bunken. Täck degen och jäs den i kylskåp över natten.
3. Slå upp degen på bakbordet. Knåda den väl och baka ut till två runda bröd. Garnera eventuellt med en stjärna av saffransdeg. Lägg bröden på smord plåt och jäs dem i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°.
4. Pensla bröden med kallt kaffe eller vatten. Grädda dem i ugnens nedre del i ca 35 minuter. Linda in de varma bröden väl i handdukar och låt dem svalna så.
Ett litet evenemangstips, inför helgen:
Från: www.jamtli.com
Jamtli Julmarknad
Jamtli Julmarknad andra helgen i advent är sedan 20 år tillbaka något av ett måste för gammal som ung. De historiska miljöerna på Jamtli utgör en stämningsfull ram för glada möten mellan besökare och hantverkare som brinner för sina produkter. Varje år lockas ca 20.000 människor av lokalproducerad mat och slöjd, underhållning och en julstämning man inte hittar någon annanstans.
Kolbullar, älgburgare, grillspett, laxstutar, ost, nymalet kaffe, choklad, buljong, glögg, smidesföremål, smycken, knivar, näverslöjd, keramik, handmålat porslin, tavlor, böcker, dockor, måttbeställda skor, handgjort papper, örtkosmetik, julprydnader, troll, änglar, tomtar… Och allt är till salu!
Vilken härlig middag vi blev bjudna på i kväll! Susanne och jag hade förmånen att sätta oss till dukat bord och vi fick en underbart god middag hos Sara. Tack vänner för en mysig kväll! Grattis Sara på födelsedagen!
Vi ses snart!
//Camilla
Tasseborg presenterar stolta, i samarbete med JHKK och Handlers,
Junior handling kurser i
åldersklasserna
6-10 år & 11-16 år
grundkurs
vi går igenom gyllene regeln, tränar mönster & stående, övar kontakt & samarbete med hunden.
tävlingskurs
vi tränar vidare på mönstren, går igenom de svårare momenten, domarförflyttningar m.m allt för att toppa tävlingsformen.
Tid: 24-25 Januari 2009.
Plats: Totohallen Östersund
lärare: Linda Näslund
Med fokus på glädje mellan hund & handler.
För mer info och anmälningsblankett
linda@handlers.se
Blanketter finns även i butiken.
HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|