Alla inlägg under december 2008
Fick den här från Anna-Karin P:
HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!
Amanda är på det bestämdaste, med att vi ska ha en riktig gran... Varje dag i bilen tittar hon efter vackra granar och ser också exemplaren hela tiden...
Platsen är också utsedd för den. Mitt på golvet på övervåningens s.k allrum. Då blir det dansvänligt!!!
Nåt sånt här kanske:
2009 inleds ganska direkt med utställningsarrangemang på västkusten.
23 beardedcollie för Eva Eriksson och 25 st för Grete Bergendahl. Låga siffror. Men utställningarna totalt lockar ca 2000 hundar per dag!
Till helgen ska Amanda och hennes kyrkisgäng sjunga i kyrkan.Efteråt blir vi bjudna på avslutningsfika, men jag tror att vi hoppar över det och åker hem istället. Tänkte baka denna kaka, gjorde den ifjol och den är verkligen god.
Leilas otroligt goda saffranskaka
Foto: TV4
Till 1 kaka:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Hoppsan, jag har visst glömt att berätta att Amanda ikväll var bortbjuden på middag, till Elin. Rätt tveksam i början, men när tiden väl var inne för att åka dit var hon spralligt glad.
Och det var två fnittrande tjejer, som lekte när jag ett par timmar senare hämtade henne igen.
Bra initiativ och Tack för den stunden Anna-Karin!
Och som sagt, nu vill ju Amanda gärna sova över nästa gång...
// Camilla & Amanda
Niklas är i Blåsjön och jobbar. Och Amanda har nog somnat nu...
Jag tänkte hinna fixa en hel del till innan det blir sängdags. På fredag kommer Ulrica och pojkarna(Gissa om Amanda längtar!!) och tills dess hade jag tänkt att julfixet i det närmaste ska vara klart.
// Camilla
Morfar som jobbar i Kosovo, nu för tiden, missade Amandas födelsedag. MEN idag kom han med en jättefin byrå till hennes rum, i samma serie som säng och sängbord. Nu står det ihopskruvad på hennes rum!
Fint som bara den!!! Tack tack!
// Camilla & Amanda
Plusgraders vindar, men det känns kalla. Och det är inte roligt när vägarna blir som rutchkanor.
Vi har varit till stan en sväng idag, och hemresan gick betydligt långsammare än de 90 tillåtna, smått obehagligt.
Den utlovade sparkturen till hundarna måste också ställas in, nu har sandbilen åkt förbi och det betyder i såfall att det blir en ryckig sparktur...
//Camilla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|