Fjällglimtens kennel - Bearded Collie

Alla inlägg under december 2008

Av Camilla Karlsson - 28 december 2008 22:48

Snart, bara en vecka in på det nya året åker jag tillsammans med Charlott till England. Charlott ska döma  Bearded Collie på CC utställning och det är 140 hundar anmälda!!!!

Jag hoppas på att få se många snygga hundar i ringen! Åhh vad det ska bli roligt!!!!!


//Camilla


Av Camilla Karlsson - 28 december 2008 11:27

Nästa år kommer SBC göra en lite annorlunda och trevlig "grej". Den 5 juli anordnas en inofficiell utställning i Ånnaboda. Klassindelningen och bedömning kommer att genomföras enligt det engelska systemet och vi som medlemmar ska rösta fram vilken domare vi vill ska döma. Vi har tre kandidater att välja på:

Jenny Öhqvist, som tillsammans med sin mamma har kennel Lärkängens, Mimmi Halvarsson, kennel Typografens och Mathilda Sandberg, 17 år och barnbarn till  Maine Lundell som har Sveriges äldsta fortfarande verksamma kennel, Farmarens.


Verkligen ett roligt initiativ av klubben!

Och spännande att se vilken av de tre det blir!


//Camilla

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 23:03

Vill bara påminna om att hundar inte tål choklad. Här är info från:

 www.giftinformation.se


Choklad - husdjur



Choklad innehåller kakao som bland annat innehåller teobromin, ett ämne som många djurslag är känsliga för. Hundar och katter verkar vara extra känsliga.

Symtom kommer som regel efter 4-24 timmar. Kräkningar, buksmärtor, törst, inkontinens, skakighet och rastlöshet, riklig salivering och hjärtklappning är vanligt. Vid större mängder kan allvarligare symtom tillstöta.

Vår erfarenhet är att hundar utan svårighet kan sätta i sig en farlig mängd choklad medan katter mycket sällan får i sig sådan mängd att det blir frågan om någon förgiftning.

Hur mycket kan min hund få i sig innan det blir farligt?

Att räkna ut hur mycket teobromin som ingår i olika chokladkakor och praliner är svårt. Både mängden kakao i chokladen och halten teobromin i råvaran, kakaobönan varierar.

Mörk choklad innehåller c:a 5-15 mg teobromin /g choklad.
Ljus choklad innehåller c:a 2 mg teobromin /g choklad.
Vit choklad innehåller ingen eller mycket lite teobromin.

Mer än 20 mg teobromin /kg kroppsvikt kan orsaka förgiftning hos hund.

Exempel: Gäller en hund som väger 10 kg

  • En hund kan äta 12 - 40 g mörk choklad utan att få så allvarliga symtom att veterinär eller djursjukhus behöver uppsökas.
    OBS! Ju mörkare choklad desto mer kakao (och teobromin) och därmed större förgiftningsrisk.

  • Har hunden i stället ätit ljus choklad kan den äta c:a 100 g.

  • Praliner, chokladbitar med fyllning, innehåller mindre choklad. Hunden kan då äta ungefär dubbelt så stor mängd utan att allvarliga symtom uppkommer.

Åtgärd:
Om du misstänker att din hund ätit farlig mängd choklad eller har symtom, kontakta veterinär eller djursjukhus.

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 20:03

I bilder:

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 19:58

Sara vet minsann vad Amanda önskar sig! Musses clubhus är ett av hennes favoritprogram, så julklappen var välkommen!


Tack för alla superbra julklappar, allihopa! Det var många "Precis vad jag önskade mig" den julaftonskvällen!!!


// Camilla

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 15:01

Många hundar lider oerhört under nyårshelgens smällande. Här är några tips inför nyårshelgen, som Anders Hallgren skrivit ner:


5 tips som hjälper din hund:


Prata med dina närmaste grannar och be dem informera sina barn om att din hund blir skrämd.

Låt hunden få ordentlig motion innan smällandet börjar, rasta den sista gången tidig kväll innan fyrverkerierna är som värst.

Ge din hund mycket mental träning dagarna före nyårsafton. Överskottsenergi som kan göra hunden onödigt rädd.

Maskera ljudet av fyrverkeriet med musik på hög volym. Stäng alla fönster och dra ner persiennerna så minskar du ljud- och synintryck.

Förstärk inte hundens oro genom att trösta den, dra istället uppmärksamheten till något trevligt.

Källa: Anders Hallgren, hundpsykolog

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 11:47

Det här gjorde vi som dessert härom kvällen, syrlig och god. Passade utmärkt så här i jultider.


Lingonmousse


Lingonmousse

Bild lånad från www.recept.nu

Foto: Fredrik Sandin Carlsson


100 g lingon
100 g socker
1 dl flytande grädde
3 dl vispad grädde
2 blad gelatin

Gör så här

1. Blötlägg gelatinet i vatten cirka 5-10 minuter.

2. Smält ihop lingon, socker och flytande grädde i en kastrull på spisen. Vispa resten av grädden.

3. Krama ur gelantinbladet och blanda det med gräddkoket. Rör sedan försiktigt ner blandningen i den vispade grädden.

4. Häll upp moussen i formar och låt stelna i kylen.

Av Camilla Karlsson - 27 december 2008 11:44

Och då träder SKK:s nya grundregler i kraft.

Läs på:

http://www.skk.se/pdf/regler/grundregler09.pdf


och med kommentarer här:

http://www.skk.se/pdf/regler/grundregler09_kommentarer.pdf


// Camilla

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fjällglimtens Bloggästbok


Skapa flashcards